Redenen om te kiezen voor horren in de zomer

Horren hebben een heleboel voordelen. Natuurlijk zit niemand te wachten op vervelende insecten in huis, en dat is dan ook het grootste voordeel van een hor. Maar het plaatsen van horren heeft nog meer voordelen. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog zetten we een aantal belangrijke voordelen van horren voor je op een rijtje.

Insecten buiten de deur

Zoals we net al aanhaalden, is het grootste voordeel van een hor het feit dat er geen vervelende insecten meer kunnen binnendringen. Word je ook zo gek van muggen en vliegen in je huis? Dat is heel begrijpelijk! En daarnaast is het ook nog eens heel onhygiënisch als er vliegen in je keuken komen. Een raamhor kan dit probleem voorkomen.

De luchtkwaliteit in huis

Een goede luchtkwaliteit in huis is heel belangrijk. Als er sprake is van een slechte luchtkwaliteit kun je namelijk allerlei gezondheidsklachten krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vermoeidheid of allergieën. Om een fijn leefklimaat te creëren is het belangrijk dat er niet te veel stof en vocht in huis is, maar ook dat je goed ventileert. Vooral als je net hebt gekookt, gewassen of geslapen is het belangrijk dat je een raampje open zet. En als je horren voor je ramen hebt, zul je dit een stuk vaker doen.

Betere nachtrust: meer frisse lucht, geen muggen

Als je geen horren voor je ramen hebt, zul je misschien bang zijn om de ramen lekker wijd open te zetten. Maar als je de ramen niet vaak genoeg open zet, dan krijg je ook geen frisse lucht in huis. In de slaapkamer heb je deze frisse lucht nodig om fijn te kunnen slapen. Als het te warm is in de slaapkamer, of de lucht is niet fris, is het namelijk een stuk lastiger om lekker te slapen. En het is gewoon veel fijner om ‘s ochtends uitgerust wakker te worden. Zet de ramen in de slaapkamer dus lekker open als het ‘s avonds is afgekoeld buiten. Dankzij de raamhor komen er geen insecten binnen en wordt je nachtrust verbeterd. Je hebt immers lekkere frisse lucht, én geen frustraties van zoemende muggen!

Hooikoorts

Heb je hooikoorts? Dan zullen er momenten zijn waarop je de ramen bijna niet durft open te zetten, uit angst voor pollen. Gelukkig kun je met een raamhor zorgeloos je raam openzetten, ook al heb je hooikoorts. Een hor met kleine gaatjes kan pollen namelijk tegenhouden, waardoor je gewoon de ramen kunt openzetten.

Redenen om te kiezen voor horren in de zomer
Schuiven naar boven